Home
Nieuws
Brand diensten
Overige diensten
Ons team
Prijzen/voorwaarden
Kennisbank
Links
Contact

 

Bij ons kunt u terecht voor nagenoeg alle problemen en vragen  op brandweergebied. Zie voor een aantal voorbeelden welke bij elke hoofdrubriek staan.

Brandveiligheidadvies:

1.        Voldoet mijn industriële installatie aan het besluit rampen en zware ongevallen(BRZO), heb ik mijn zaken op de juiste manier gedocumenteerd. 

 Brwk TS  heeft veel ervaring met dit specifiek voor de industrie van toepassing zijnde besluit, en kan hiervoor meerdere oplossingen bieden.

2.       Mijn buren hebben een grote coniferenhaag langs ons huis staan, ik voel me niet veilig. Kunnen we hier wat aan doen? 

Brwk TS heeft oplossingen die uw relatie met uw buren niet op het spel zet, maar die ook voor u een veilig gevoel geven.

Brandbestrijdingsadvies:

1.        Ik heb een garagebedrijf, welk blusmedium kan ik het beste gebruiken en hoeveel?

Standaard wordt hier vaak bluspoeder/sproeischuim gebruikt. Brwk TS kent de nieuwste blusmiddelen, en heeft die in het bestand waardoor milieuvervuiling en schade voorkomen word.

2.        Ik heb een destillatiekolom en ik gebruik een actief aluminiumbasis katalysator, hoe blus ik dit?

 Hiervoor is een speciaal soort blusmiddel nodig Brwk TS weet welke, maar weet ook hoe u er snel aan kunt komen.

3.        Ik heb een boerderij buiten de bebouwde kom, er is maar een dunne waterleiding! kan de brandweer mijn boerderij wel redden?

 Brwk  TS weet alles van alternatieve blusmiddelen en hoe u die bruikbaar kunt maken voor uw specifieke situatie.

Brandonderzoek:

1.        Ik heb zolderbrand gehad, maar we weten niet waardoor, kunt u mij dit vertellen?

 Brwk TS  beschikt nu, onafhankelijk van de politie over afspraken met onderzoek laboratoria welke dezelfde dienstverlening kunnen bieden als die van politie. De combinatie van brandweerkunde en technische middelen bieden hierin grote mogelijkheden.

2.        Mijn cliënt moet voor de strafrechter verschijnen, hem wordt brand door schuld tenlaste gelegd, mijn cliënt spreekt dit tegen, ik zoek een getuige deskundige, kunt u ons helpen?

Brwk TS heeft meermaals met succes als deskundige partij een helder inzicht kunnen brengen in soms complexe zaken, objectief en op feiten gebaseerd.

Brandweerkundig advies:

1.        We hebben een chemiebedrijf , hoe moeten we een brand blussen van een floating-roof tank gevuld met buytyl-ethyl-ether? 

Brwk TS heeft een aantal specifieke brand bestrijdings methodieken ontwikkeld, en nieuwe bestrijdings inzichten met succes binnen de deskundige vakkring verdedigd. Ook hebben we contacten met ervarings deskundigen waarmee we regelmatig van gedachten wisselen over deze complexe.

Brandweer training:

1.        Ik heb een aspirant  bevelvoerder zonder ervaring, hoe kan ik deze snel inzetbaar maken?

Brwk TS, heeft ervaring met intensieve case training, en begeleiding.  We hebben hierbij ervaring in het trainen van brandwachten tot en met brandweerofficieren.

2.         We willen als gemeente een rampen oefening houden. Hierbij willen we deze voor alle parate diensten geheim houden, zodat de oefening een werkelijk beeld geeft van de paraatheid en knelpunten aan het licht brengt. Kunt u hierbij helpen?

Brwk TS kan met een voorbereidingstijd van een week tijd een budget vriendelijke oefening tot ongeveer 50 deelnemers multidisciplinair organiseren, met deskundige figuranten. Hierbij kan naar wens voorzien worden van vakinhoudelijke waarnemers.  

Brandweer opleiding:

1.        Ik heb een bedrijf, met een specifiek gevaarlijke grondstof, het BHV onderwijs biedt ons hierin te weinig om ons bedrijf veilig te stellen. Zijn er andere mogelijkheden?

Brwk TS heeft de mogelijkheid om bovenop  de algemene opleidingen BHV, specifieke  opleidingen te organiseren. Maatwerk is hierbij het sleutelwoord. Bijvoorbeeld het werken in een gaspak bij een ammoniak koelinstallatie.

Brandpreventie:

1.        De gemeente eist van mij dat ik het aantal bezoekers in mijn discotheek halveer. Kan ik nog wat doen om dit te voorkomen?

Brwk TS kan vaak gelijkwaardige bouwkundige oplossingen bieden die ook voor gemeenten acceptabel zijn.

2.        We moeten volgens de overheid een gebruiksvergunning aanvragen voor ons bedrijf, hoe gaat dit?

Brwk TS kan u vertellen wat de overheid hierbij van u verwacht, maar vooral ook wat uw belangen zijn in dit proces. Een verkeerde of onjuiste gebruiksvergunning kan verstrekkende gevolgen hebben voor uw bedrijf.

 

 

 


KvK Zuid Limburg nr.14091546 Rabobank : 1283.23.205 | © EMS Born Mail: info@emsborn.nl

to Top of Page